Blogul Pettech.ro

Cum să-ți înveți câinele trucuri simple

10/11/2020 0
pexels-chevanon-photography-1108099-1200x900.jpg

Să înveți un câine trucuri, poate fi o adevărată provocare, în special dacă îți lipsește răbdarea și dacă nu ești conștient/ă de faptul că și prietenul tău patruped are propria lui personalitate. Totuși, orice cățel poate învăța câteva trucuri dacă-i acordăm atenție.

Șezi

Aceasta este o abilitate foarte importantă, deoarece aceasta este o punte pentru a învăța alte abilități. Dacă este învățat să stea, atunci va fi foarte ușor să execute și comanda „culcat”. Ține cont că atunci când înveți un câine să stea, ar trebui să lucrezi cu el doar dacă este liniștit, iar dacă începe să se agite, exercițiile trebuie întrerupte.

Pentru a fi învățat ceea ce trebuie să facă, aveți nevoie de mici gustărele care să-i atragă atenția și care să-l facă cât mai interesat de activitatea noastră. Începem exercițiul prin a-l hrăni cu o bucățică, astfel încât să realizeze care este premiul care-l așteaptă. Ulterior vom poziționa gustărelele deasupra capului câinelui fără a-l lăsa să le mănânce. Când cățelul se va pune în șezut, spuneți tare “șezi” și recompensați-l. Repetați procedura până când patrupedul dumneavoastră se va prinde de ce primește recompense.

Acest exercițiu este unul cu consum mare de timp, deci e nevoie de foarte multă răbdare, mai ales dacă aveți un cățel mai năzdrăvan.

Culcat

Această comandă este foarte importantă, mai ales dacă sunteți o persoană care aveți mulți musafiri și vreți ca animăluțul să stea cuminte la locul lui.

Și de această dată, cel mai bun prieten în dresarea unui cățel, este gustarea preferată a acestuia. Începem prin a-i oferi o bucățică, iar apoi vom proceda la fel ca la exercițiul anterior și vom poziționa gustarea deasupra capului. Când câinele se pune în șezut și este cu ochii pe recompensă, vom poziționa recompensa pe podea, în fața lui, astfel încât să-l obligăm să se culce la podea pentru a o putea mânca. Când începe să se lase spre podea, spuneți tare comanda “culcat” și repetați procedura până-i devine foarte ușor pentru să înțeleagă comanda.

Stai

Un cățel, dacă este învățat comanda șezi, atunci va învăța foarte ușor și să stea liniștit în picioare. Tot ce trebuie să facem este ca din poziția de șezi, să-i poziționăm recompensa deasupra capului, iar în momentul în care se ridică, să spunem tare “stai” și să-l recompensăm.

Odată ce câinele vă învață gesturile va fi mult mai ușor de învățat noi și noi trucuri. Unele persoane își pot considera câinele neascultător și îl chiar pot pedepsi, dar înainte de toate, trebuie să-l înțelegem. Și ei, ca și noi, au nevoie de timp pentru a procesa informația, iar pauza între exerciții este mereu recomandată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Filtrează după Producător

Filtrează după Material

Filtrează după Ingrediente Hrană

Filtrează după Culoare

Filtrează după Greutate (kg)

Filtrează după Volum (l)