Blogul Pettech.ro

Cum îți înveți pisica să folosească litiera?

09/11/2020 0
Litiera.jpg

Majoritatea pisicilor învață de la mamele lor, la o vârstă fragedă, să folosească litiera, dar pisicile vagaboande și recent adoptate e posibil să nu știe cum să folosească o litieră. Aici intervenim noi, ca stăpâni. Este rolul nostru să suplinim rolul mamei și sa ne învățăm noul animăluț de companie cum să se comporte cuviincios, mai ales când vine vorba de folosit litiera.

  • Menține litiera curată

Pentru pisici, este foarte important ca litiera să fie curată, dar când un pisoi sau chiar o pisică adultă învață să o folosească, este posibil să vrei să lași o cantitate foarte mică de deșeuri lichide sau solide în primele câteva săptămâni, ca un memento pisicii tale ca să știe unde ar trebui să-și facă nevoile. Cu toate acestea, odată ce pisica a învățat suficient, ar trebui să păstrezi o litieră curată.

  • Învață programul pisicii tale

În general, o pisică va trebui să se ușureze după un pui de somn, după ce s-a jucat, a alergat sau după ce a mâncat. Învățându-i programul, te va ajuta să determini când este cel mai probabil să se ușureze, astfel încât să o poți direcționa sau chiar pune în litieră.

  • Joacă-te cu pisica lângă litieră

Deoarece, în general, pisicile simt nevoia să își facă nevoile după ce se joacă și aleargă, este o idee bună și poți facilita procesul jucându-te cu pisica lângă litieră. Puțină activitate, o va determina cel mai probabil să se ușureze, moment în care o puteți direcționa către litieră.

  • Învaț-o ce să facă

O altă metodă de a o învăța să folosească litiera este să-i arăți chiar tu cum se face. Nu în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă ducând-o la litieră atunci când este momentul și să o înveți cu degetele, cum să sape în nisip și cum să îngroape deșeurile după ce termină. O să necesite timp, dar într-un final, o să înțeleagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Filtrează după Producător

Filtrează după Material

Filtrează după Ingrediente Hrană

Filtrează după Culoare

Filtrează după Greutate (kg)

Filtrează după Volum (l)